Wandelwegen-netwerk

Ben je een 'buitenbeentje' die in zijn vrije tijd graag een frisse neus ophaalt tijdens een verkwikkende wandeling?

Dan loop je hier zeker niet verloren! Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland telt meer dan 700 km bewegwijzerde routes. De wandelgebieden in de Hoge Kempen, Kempen~Broek en de Maasvallei zijn uniform bewegwijzerd.

Een eenvoudig recept

Elk wandelgebied werkt met dezelfde ingrediƫnten. De startplaatsen zijn steeds aangeduid langs de invalswegen. Je kan er zonder problemen je auto achterlaten.

Passeer even langs het startbord om je route te kiezen. Vanaf nu zijn de eenvoudige symbolen je gids op weg. De rode driehoek? Oranje bol? Langs het parcours zijn ze herkenbaar op de houten palen. Volg het symbool en je komt terug op de startplek.

Je kan je route inkorten of overstappen op een langere lus. Wil je terugkeren? Geen probleem want de lussen zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Verdwalen is dus onmogelijk.

Zonder gezeul van kompas heb je alle de tijd om te genieten van je omgeving.

Vogelkijkhutten, knuppelpaden en infoborden zorgen voor beleving onderweg. De boog kan niet altijd gespannen staan! Daarom zijn er op verschillende plaatsen langs de routes picknickplaatsen en banken.

Wandelplezier in een doosje

Van elk wandelgebied bestaat er een wandelkaart. Op deze kaart staan de routes en interessante weetjes over het gebied. Alle wandelkaarten zitten verzameld in een wandelbox. Per streek kan je een wandelbox aankopen.