Internationale erkenning

Ignace Schop ontmoet Al Gore - Foto: T.Dusenbery Ignace Schops en Europees Commissaris Stavros Dimas - Foto: RLKM Logo Goldman Environmental Prize

Natuur met natuur verbinden, maar ook natuur met mensen verbinden en beleid met praktijk verbinden... Deze aanpak van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland werpt zijn vruchten af. Natuur en landschap worden steeds meer een duurzame hefboom voor regionale ontwikkeling.

(Re)Connecting Model:

  1. (Re)Connecting people with nature
  2. (Re)Connecting  nature with nature
  3. (Re)Connecting business with biodiversity
  4. (Re)Connecting policy with practice

©RLKM

Goldman Environmental Prize

Ignace Schops kreeg in april 2008 in de Verenigde Staten van Amerika de Goldman Environmental Prize, zeg maar de groene Nobelprijs, voor het natuurbehoud voor het Europese continent. De succesvolle oprichting van een Nationaal Park een hoog bevolkte regio als Vlaanderen is een prestatie van wereldformaat. De Goldman organisatie looft het concept dat ecologie en economie integreert.

Deze verdienste was enkel mogelijk door te werken in een fantastisch team van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en door samenwerking en steun van alle betrokken partners. Deze prijs wordt dan ook opgedragen aan iedereen die een bijdrage leverde, niet in het minst het Agentschap voor Natuur en Bos.

Zie www.goldmanprize.org

Ashoka Fellowship

In oktober 2008 ontving Ignace Schops in de Cirque Bouglione d’Hivers in Parijs opnieuw een wereldwijde waardering en werd als ‘fellow’, erkend als World leading social entrepreneur. Ashoka is een wereldwijde organisatie (everybody is a changemaker) die ijvert voor een duurzame samenleving. Dat natuurbehoud een pluim krijgt vanuit de bedrijfswereld, is een opsteker van formaat.

www.ashoka.org