
Maasvallei Kruidenzout
Op zoek naar inspirerende gerechten en ideetjes om je Maasvallei Kruidenzout te gebruiken? Enkele bekende Limburgse koks deelden een paar van hun beste recepten met ons. Zo kan ook jij aan de slag kan met deze bijzondere kruidenmengeling!
Snoekbaars met bloemkool en mousseline van waterkers
Nodig:
- 600 gram snoekbaarsfilet met vel
- 1/2 bloemkool
- 1 bosje waterkers
- Room (3 à 4 lepels)
- 400 gram aardappelen
- Maasvallei kruidenzout
- Nootmuskaat
Werkwijze:
Bereid een klassieke puree met aardappelen. Blancheer de waterkers, hak fijn en voeg samen met de licht opgeklopte room bij de puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de bloemkool in kleine roosjes gaar en bak nadien in olijfolie, kruid met peper en zout.
Kruid de snoekbaars aan beide zijden met het Maasvallei kruidenzout en bak mooi bruin, op de velkant, in olijfolie. Smakelijk!
Recept aangeboden door de Limburgse chef-kok Mario Holtzem (Creatief Culinair Atelier) en sterrenkok Alex Clevers (Vivendum).
Bladerdeeg met tapenade van erwten
Nodig:
- 200 gram gedopte erwten
- 1 kant-en-klaar bladerdeeg
- 2 el verse geitenkaas
- 1 el bonenkruid
- 1 el dille
- 1 el koolzaadolie
- Maasvallei Kruidenzout
Pasta met sojascheuten en fetakaas
- 1 zakje sojascheuten
- 500 gram pasta naar keuze
- 3 dl olijfolie
- 3 dl koolzaadolie
- 2 el peperbolletjes
- 200 gram fetakaas
- Maasvallei Kruidenzout
- 1/2 bussel verse peterselie
Bijgerecht: Nieuwe aardappeltjes in de schil met Maasvallei Kruidenzout
- Nieuwe aardappelen (hoeveelheid naar keuze)
- olijfolie
- zonnebloemolie
- Maasvallei Kruidenzout
- ovenvaste schotel
Facebook
Onze Facebook pagina