Fuut - E. Christis

RivierPark Maasvallei

Maasvallei, … grensverleggend!

De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

Het RivierPark Maasvallei kan ook niet los worden gezien van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. De Maasvallei was immers o.a. als handelsverbinding van oudsher van groot strategisch belang. Enkele bewaarde kasteeldomeinen getuigen daarvan.

Je kan het RivierPark Maasvallei ook vanuit je luie stoel verkennen. Via www.dwaalfilm.eu (doorklikken op 'Maas'), vind je een 30-tal korte filmpjes over de Maas en haar bewoners, ontstaan, en toekomst. Zeker de moeite waard om verder te klikken !

Het project "Maasvallei, ... grensverleggend" is een strategisch project dat door de Vlaamse regering erkend werd in het kader van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.