Activiteiten

Elke 2e en 4e zondag van de maand kan je op pad met een Verkenner. Daarnaast organiseren onze partners nog tal van andere activiteiten.

FESTA NATURA IN BOCHOLT

6 mei 2012

FESTA NATURA, bruisend Limburgs natuurevenement

Op zondag 6 mei 2012 vindt in het wilde hart van het Kempen~Broek het grensoverschrijdende evenement FESTA NATURA plaats. Natuurorganisaties uit  Belgisch en Nederlands Limburg organiseren een buitenprogramma met excursies, workshops en kinderactiviteiten. Er is een uitgebreide informatiemarkt en er zijn demonstraties van oude ambachten.


Festa Natura?

Festa Natura is een jaarlijkse rondreizend Limburgs natuurevenement. Dit jaar viert Festa Natura het succes van grensoverschrijdende samenwerking voor natuurontwikkeling in het Kempen~Broek. Er is een uitgebreid programma met voor elk wat wils. Van het proeven van heerlijke streekproducten, outdoor cooking en zelf vuur maken tot een natte voetentocht of een workshop natuurfotografie. Daarnaast zijn er oude ambachten te zien zoals een imker, een touwslager, een mandenvlechter en een turfsteker. Ook zijn er wedstrijden schijfjes zagen en boomstam werpen. Ben je meer geïnteresseerd in de stilte van de natuur, ga dan ’s ochtends mee dauwtrappen tijdens de vroege vogelwandeling.


Kinderen kunnen zich laten schminken, zelf broodjes bakken, hutten bouwen, bootjes maken en ze kunnen vogelkastjes timmeren.


Op de informatiemarkt kan iedereen meer te weten komen over de natuur in het Kempen~Broek. Bij de marktkramen geven natuurorganisaties informatie over de verschillende deelgebieden en over verschillende projecten zoals de terugkeer van bever en otter, over aanleg van natte natuur voor boomkikkers en over het spannende TaurOsproject.

Voor wie op eigen houtje het Kempen~Broek wil verkennen zijn er folders en kaarten verkrijgbaar.

Welkom

Festa Natura vindt plaats op zondag 6 mei 2012, van 10.00 tot 17.00 uur bij het Smeetshof,  Smeetshofweg 1 in Bocholt (zijstraat Weerterweg). Volg de P-borden voor de parking.
Een uitgebreid programma is te vinden op www.festanatura.com.
Festa Natura wordt georganiseerd door: Natuurpunt, Limburgs Landschap (B), Regionaal Landschap Kempen en Maasland, Natuurmonumenten, Stichting het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer (NL), ARK Natuurontwikkeling, stichting IKL en vele enthousiaste vrijwilligers.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ellen Luijks: ellen.luijks@ark.eu, +31 (0)6 23340756.

Programma Festa Natura

  • 7.00 uur:  Vroege vogelwandeling met IVN door natuurgebied Smeetshof vanaf Parkeerplaats Festa Natura
  • 10.30 - 11.00 uur:  Officiële opening van het festival, met welkomstwoord in de grote tent en openingshandeling buiten op festivalterrein
  • 11.15 - 11.30 uur:  Prijsuitreiking fotowedstrijd Kempen~Broek in de grote tent
  • 10.00 - 17.00 uur:  Op drie themapleinen een doorlopend  programma met kinder- en doe-activiteiten, natuur-infomarkt, streekproducten, outdoor artikelen, demonstraties van o.a. oude ambachten, huifkartochten, horeca en optreden van de Moselsänger (3x 20 minuten
  • Kempen~Broek op hoog niveau:  iedereen heeft de kans om het Kempen~Broek vanuit de lucht te ontdekken. Een hoogwerker neemt bezoekers 20m mee de lucht in!Voor elke deelnemer een gratis magazine Roots

Terug naar het overzicht